MediaWatch

Minister varsler lovgivning mod techselskaber

"Jeg tror ikke på, at vi kan løse det her med noget uddannelse og et par kronikker. Vi er nødt til at se på den konkrete lovgivning," siger undervisnings- og forskningsminister til Politiken om tilgang til techselskaber.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Der skal lovgivning på bordet rettet mod techselskaber. Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) over for Politiken.

Ministeren peger bl.a. på fremkomsten af fake news og såkaldt nudging, hvor folks holdninger og handlinger bliver forsøgt påvirket. Ministeren arbejder dels inden for sit eget område med en national strategi for dataetik inden for uddannelsesområdet, dels på andre politikområder, hvor han vil indføre lovgivning såsom krav til techselskabernes dataetik.

"Jeg tror ikke på, at vi kan løse det her med noget uddannelse og et par kronikker. Vi er nødt til at se på den konkrete lovgivning og tage en debat om, hvilke krav vi skal stille til virksomhederne; hvad kan vi tillade, og hvad vil vi ikke være med til. Det skal også gælde for udenlandske virksomheder, der agerer i Danmark og Europa. Og det kan godt være, at noget af det skal gennemføres i EU," siger Tommy Ahlers til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs