MediaWatch

Google overgår forventninger i regnskab trods rekordbøde

Med kvartalsregnskabet rammer Googles moderselskab, Alphabet, rekord i forhold til omsætning og indtjening.

18. juli udskrev EU's konkurrencekommisær Margrethe Vestager en bøde på 32 mia. kr. til Google. | Foto: ritzau/Scanpix/Olivier Matthys

Googles moderselskab, Alphabet, fremlagde mandag aften et regnskab, der er bedre, end analytikerne havde forventet.

De positive nyheder har efterfølgende ramt børsen, hvor aktien i søgegiganten stiger i eftermarkedet med 6,1 procent.

Dermed rammer selskabet ny rekord, da regnskabet for andet kvartal har overgået Wall Streets forventninger til både omsætningen og indtjeningen. 

Det skriver Ritzau Finans. 

Selskabet er kommet gennem kvartalet med et justeret overskud per aktie på 9,54 dollar. Samtidig er omsætningen efter betalinger til handelspartnere landet på 26,24 milliarder dollar. 

Det er en del mere, end hvad analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med. Her lød forventningen på en indtjening per aktie på 11,68 dollar og en omsætning på 25,55 milliarder dollar.

I sidste uge blev selskabet tildelt en bøde af EU, som mente, at Google med sit mobile styresystem Android har hindret konkurrencen.

Men fratrækker man den bøde på 4,34 milliarder euro, eller cirka fem milliarder dollar, var overskuddet ifølge Ritzau Finans per aktie på 11,75 dollar, hvilket altså var bedre end forventet.

Alphabet tjener de fleste af sine penge på reklamer på nettet. Det kan være på Googles søgemaskine eller på YouTube. 

Ifølge Finans.dk er det næsten ni ud af ti dollar, der går gennem Alphabet, der kommer fra digitale annoncer.

Selskabets reklameindtægter steg med 24 procent i perioden for de tre måneder, der blev afsluttet i juni. 

Selv om reklamer fortsat er drivkraften for indtægter, har Google også arbejdet med "cloud"-tjenester, der er netbaserede lagringsløsninger, til virksomheder, kunstig intelligens og forskellige enheder som smartphones og computere.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs