MediaWatch

Ritzau sælger søgedatabase til Altinget

Altinget overtager Ritzaus omfattende søgedatabase om beslutningstagere i det offentlige. For Ritzau sker frasalget som et led i fokusering af kerneforretningen, siger direktør, der kalder Altinget "den oplagte køber".

Ritzaus Bureau sælger Ritzau Public, som er en søgedatabase, der indeholder navne, adresser og andre informationer om det offentlige, til netmediet Altinget. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Handlen omfatter Ritzau Publics kundebase og selve databasen med kontaktoplysninger på 18.000 beslutningstagere i den offentlige sektor inden for både stat, regioner og kommuner.

Ifølge Altinget passer databasen godt ind i netmediets dækning af dansk politik og den offentlig sektor.

"Den gratis del af altinget.dk blev i november besøgt af hver sjette dansker, og hver dag sender altinget.dk cirka 140.000 nyhedsbreve til danskere, der vil vide mere om det danske samfund og dansk og europæisk politik. En væsentlig del af det stof udgøres også af nyheder om mennesker i blandt andet den offentlige sektor, og her passer Public perfekt ind i vores tilbud. Tilmed kan vi gøre det meget nemmere for vores kunder at få kontakt til beslutningstagere i den offentlige sektor", udtaler Per Mikael Jensen, adm. direktør i Altinget, i pressemeddelelsen.

Under Altingets paraply får databasen navnet Altinget Public.

Vil fokusere på kerneforretningen

For Ritzaus Bureau er salget af Ritzau Public, som selskabet har drevet siden 2014, et led i selskabets strategi om at fokusere på kerneforretningen, som er nyhedsproduktionen i tekst og billeder.

I april overtog Ritzaus Bureau således billedbureauet Polfoto, og fra årsskiftet er også billedbureauet Scanpix blevet en del af bureauet.

"Ritzaus Bureau har valgt at fokusere på kerneforretningen, og vi har vurderet, at andre vil være bedre til at udvikle potentialet i Public. Altinget er i den forbindelse den oplagte køber," udtaler Lars Vesterløkke, adm. direktør og chefredaktør i Ritzaus Bureau, i meddelelsen.

Parterne oplyser ikke vilkårene i handlen, men skriver, at handlen ikke omfatter medarbejdere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs