MediaWatch

Egmont Publishing investerer i app-udvikler

Magasinvirksomheden køber sig ind i dansk app-udvikler, som fremover får ansvaret for udviklingen af Egmont Publishings apps.

Foto: PR-foto, Egmont

Egmonts magasinvirksomhed, Egmont Publishing, har købt sig ind i den danske app-udvikler Cape Copenhagen. Det skriver Egmont Publishing i en pressemeddelelse.

Cape Copenhagen designer og udvikler digitale underholdningsprodukter og har siden 2008 udviklet omkring 50 spil til digitale enheder i forskellige genrer. Fremover skal Cape Copenhagen stå for udviklingen af Egmont Publishings app-forretning.

”Vi mener, at vores app-forretning vil have stor gavn af at blive drevet frem af nogle af de dygtigste folk inden for netop det felt. Cape Copenhagen er en visionær virksomhed, som vi ser klare perspektiver i at samarbejde med,” udtaler digital direktør i Egmont Publishing, Peter Schrøder, i meddelelsen.

Millionbeløb følger med

Udover at lægge ansvaret for app-forretningen i hænderne på Cape Copenhagen, skyder Egmont også et millionbeløb ind i selskabet til udvikling af Egmonts omkring 20 titler, bla. Rasmus Klump og Pixeline.

”Samarbejdet med Egmont er en nærmest ideel udvidelse af vores arbejde hidtil. Vi glæder os til at udvikle og forny Egmonts portefølje af rigtig fine børnespil, og vi er meget stolte over, at få nøglerne til populære figurer som Rasmus Klump og Pixeline," udtaler Brian Meidell, adm. direktør i Cape Copenhagen.

Egmont Publishing flytter tre medarbejdere over i Cape Copenhagen, mens to flyttes til andre stillinger i forlagsvirksomheden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs