MediaWatch

Euromans art director er fyret

Efter udliciteringen af layout-opgaver til Vietnam fyrer Egmont Publishing Euromans art director, som er uenig i strategien.

Foto: Casper Dalhoff/POLFOTO/Arkiv

Sune Ehlers, art director på magasinet Euroman, er blevet fyret af Egmont Publishing. Det skriver Journalisten.

På sin Facebook-profil skriver Sune Ehlers, at fyringen kommer som følge af, at han er uenig i Egmonts beslutning om at nedlægge 13 layoutstillinger i Danmark og i stedet outsoruce arbejdet til Vietnam.

"Jeg har været en del af Euromans redaktion i mere end syv år. Jeg har fået lov til at arbejde sammen med cremen af cremen indenfor journalistik, illustration, grafisk design og fotografi. Hvor heldig har man lov til at være?," skriver Sune Ehlers i et Facebook-opslag.

Chefredaktør er også væk

Over for Journalisten bekræfter Egmont Publishings magasinchef Tina Nikolaisen forklaringen på fyringen.

"Vi har været uenige om strategien omkring outsourcing til Vietnam, og derfor har vi valgt at stoppe samarbejdet med Sune. Men det er en personalesag, så mere kan jeg ikke sige," siger Tina Nikolaisen til Journalisten.

Med dagens fyring er to af Euromans topfolk forsvundet som følge af outsourcingen til Vietnam. På dagen, hvor nyheden kom ud, meddelte Euromans chefredaktør Kasper Steenbach, at han har sagt sin stilling op, fordi han er uenig i strategien.

Udliciteringen betyder, at Egmont Publishing går fra 31 til 18 layout-medarbejderne på redaktionerne. Dertil kommer de outsourcede opgaver.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs