Aller-ejer: Belejligt at sælge aktiepost og lukke nu

Beslutningen om at sælge Rella Holdings aktier tilbage til Aller er i aktionærenes interesse, siger bestyrelsesformand, Rikke Schiøtt Petersen.
Foto: /ritzau/STINE BIDSTRUP/ARKIV
Foto: /ritzau/STINE BIDSTRUP/ARKIV
/ritzau/FINANS
Aktionærerne i Rella Holding kan se frem til at få en stor gevinst på deres aktier. Rella og Aller er blevet enige om, at Rella overdrage alle sine B-aktier i Aller Holding til Aller Holding.

"Der er tale om en økonomisk interesse men ikke en aktie med stemmerettigheder i Aller Holding. Så selv om det repræsenterer mere end halvdelen af aktiekapitalen i Aller Holding, er det ikke noget, der giver indflydelse," siger bestyrelsesformanden i Rella Holding, Rikke Schiøtt Petersen, til Ritzau Finans.

Aktier for 1,7 mia.

Den samlede overdragelsessum er på over 1,7 mia. kr. Overførsel af aktierne skal godkendes på de respektive generalforsamlinger, som begge afholdes 30. april, og selve overdragelsen forventes at finde sted senest 1. juli i år.

"Såfremt overdragelsen af aktierne gennemføres indenfor den udmeldte tidsplan, og likvidationen iværksættes i umiddelbar forlængelse deraf, vil et forventeligt provenu per aktie i Rella Holding udgøre cirka 77 kr. (svarende til 65 pct. over lukkekursen på aktierne i Rella Holding 12 marts 2015), oplyser Rella.

Bestyrelsen anbefaler aktionærerne i Rella Holding at stemme "ja" til overdragelsen.

"Tidspunktet synes belejligt nu. Og der er fundet en ordning, som efter vores opfattelse er i Rellas aktionærerne interesse. Men vi skal høre aktionærerne på vores ordinære generalforsamling i april," siger bestyrelsesformand.

Vil stemme for overdragelse

Det næste skridt er en likvidation af selskabet.

"Det eneste aktiv, Rella Holding har, er B-aktieposten i Aller Holding. Der er et lån for køb af egne aktier - men ellers er der ikke noget i selskabet," siger Rikke Schiøtt Petersen.

Fra Aller Holding har de to største aktionærer, Allerfonden og Susanne Aller, sagt, at de vil stemme for en godkendelse.

Planen om at lukke Rella Holding helt ned har fået fondsbørsen i København til at give selskabet observationsstatus. Det skete inden børsens åbningstid fredag morgen.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også