MediaWatch

Egmont opkøber Oxygen Magasiner

Egmont køber aktiemajoriteten i Oxygen Magasiner og lukker samtidig 'Vi Forældre'.

Egmont Magasiner samler sine forældremagasiner og sites i Oxygen Magasiner, hvor Egmont har købt aktiemajoriteten. Egmont-magasinet Vi Forældre bliver i samme øvelse lukket.

Oxygen Magasiner fortsætter som et selvstændigt mediehus beliggende på Østerbro med Henrik Løvstrøm som adm. direktør, og Oxygens tidligere ejere har sammen med Henrik Løvstrøm fortsat en væsentlig aktiepost i selskabet, ifølge en pressemeddelelse. 

Købet sker for at blive markedsleder på forældremedier, siger Torsten Bjerre Rasmussen, adm. direktør i Egmont Magasiner, i en pressemeddelelse.

”Oxygen Magasiner opnår en unik position både på print og digitalt, og vi ser gode muligheder for i fremtiden også at knytte tætte samarbejder med vores norske aktiviteter, hvor vi også står stærkt i markedet,” siger han i en pressemeddelelse.

Oxygen Magasiner vil fremover udgive ’Vores Børn Gravid’ (4 gange om året), ’Vores Børn Baby­­­’ (2 gange om året), ’Vores Børn Mini’ (12 gange om året) og ’Vores Børn Junior’ (12 gange om året). Hertil kommer to specialudgivelser med fokus på Sund Familie. Egmonts ’Gravid’ skifter navn til ’Vores Børn Gravid’, så alle titler i fremtiden samles under ’Vores Børn’-paraplyen.

Det ser Oxygen Magasiners adm. direktør Henrik Løvstrøm fordele i, fordi 'Vores Børn'-bladene nu dækker barnets forskellige aldre.

”En læser kan tegne abonnement, når hun er gravid og gennem de næste mange år modtage et månedsmagasin med et indhold, der præcist svarer til barnets alder. Det er helt nyt indenfor dansk magasinudgivelse, og jeg er overbevist om, at det bliver attraktivt for både løssalgskøbere, abonnenter og annoncører,” siger Henrik Løvstrøm i meddelelsen.

Han forventer også et øget fokus på Oxygens online-medier, som i forvejen har Voresbørn.dk, der i september havde 42.500 månedlige brugere, ifølge tal fra FDIM.

Oxygen Magasiner havde et hårdt 2010, der endte i røde tal på bundlinjen med et minus på 4,3 mio. kr. 2010-bruttofortjenesten faldt en lille million fra 10,7 mio. kr. i 2009 til 9,8 mio. kr. I 2010 gik egenkapitalen i minus med 1,1 mio. kr.

Egmont Magasiners adm. direktør Torsten Bjerre Rasmussen lukkede i sommer modebladet Sirene, for nylig Fit Living i Norge og nu også Vi Forældre. I den anledning bekræftede han, at selskabet stadig har mod på at lancere nye titler. Egmont Magasiner der dækker hele Norden havde i 2010 en omsætning på 2,114 mia. kr. og et driftsresultat før renter, skatter og afskrivninger på 286 mio. kr.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs