MediaWatch

DJ-spareplan får kritik af 'Journalisten'

På fagbladet Journalisten og Journalisten.dk ønsker man ikke færre udgivelser til fordel for nettet, som DJ lægger op til.

Spareplanen for fagbladet Journalisten, der skærer en fjerdedel af de årlige 20 udgivelser væk, møder modstand på redaktionen.

"Det kom bag på os, at der bliver lagt op til så stor en besparelse. Der er kommet som en overraskelse blandt medarbejderne. Samtidig er vi også kede af det - det er ikke noget, vi ønsker," siger tillidsrepræsentant på Journalisten Emil Ellesøe Ditzel til Journalisten.dk.

Selvom redaktionen har forståelse for, at der skal spares ville det have været bedre blot at skære et par numre væk samt at opdyrke indtjeningsmulighederne ved at øge abonnementssalget til ikke-abonnenter. Redaktionen skulle også have været taget med på råd tidligere, lyder det fra tillidsrepræsentanten.

Fagbladet er en af de største udgiftsposter i DJ, og det reducerede antal udgivelser kan give besparelser på 400.000 kr. i tryk og distribution. 250.000 af dem skal dog bruges til at udvikle indholdet til tablets og smartphones.

- TBH

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs