MediaWatch

Svindelmistænkt redaktør får krav på 2,7 mio.

Bagmandspolitiet vil konfiskere 2,7 mio. hos en tidligere redaktør på Penge og Privatøkonomi, der også risikerer fængsel for aktiemanipulation.

Journalist og tidligere økonomisk redaktør for bladet Penge & Privatøkonomi, Claus Forrai, risikerer at få konfiskeret et millionbeløb samt fængselsstraf, skriver Børsen.

Bagmandspolitiet har anklaget Claus Forrai for 13 tilfælde af manipulation med aktiekurser i sin tid på Penge & Privatøkonomi.

Her har han – blandt andet i strid med bladets egne regler – handlet aktier, som han efterfølgende har omtalt i bladet og siden hen solgt med gevinst: 2,7 mio. kr. mener bagmandspolitiet, som nu vil konfiskere beløbet. Samtidig risikerer Claus Forrai op til fire års fængsel.

I nogle af artiklerne har Claus Forrai annonceret sit ejerskab af de omtalte aktier, men det forhold giver ikke grundlag for en frifindelse, siger bagmandspolitiets chef, Jens Madsen, ifølge Børsen.

Claus Forrais advokat fortæller, at de går efter frifindelse i sagen, der endnu ikke er berammet ved domstolen.

Claus Forrai blev fritstillet fra Bonnier Publications, der udgiver Penge & Privatøkonomi, i maj 2008, da sagen kom frem. Han fratrådte Bonnier officielt den 1. november samme år.

- TGF

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs