MediaWatch

222 blade og tidsskrifter får penge fra Bladpuljen til at nå postkasserne

Lidt færre periodiske blade og tidsskrifter får i 2022 støtte fra staten end sidste år. Bladpuljens Fordelingsudvalg har samtidig haft færre ansøgere at vælge mellem.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Bladpuljens Fordelingsudvalg har sat navn på hvilke foreninger og udgivere, der skal modtage distributionsstøtte til deres blade og tidsskrifter i 2022. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Slots- og Kulturstyrelsen.

I år har 242 ansøgere meldt sig i udvalgets indbakke mod 251 i 2021. 19 ansøgere er nye. Dermed er 20 ansøgninger blevet afvist i tildelingen af foreløbigt knap 17 mio. kr. i tilskud.

Igen i år rammer Forbrugerrådet Tænk og Ældresagen som de eneste to loftet på 750.000 kr. for en enkelt bladtitel. Andre store modtagere er Danmarks Naturfredningsforening, der har fået tilsagn om godt 600.000 kr. til bladet Natur & Miljø og Dansk Golf Union, der vil få godt 550.000 kr. til bladet Dansk Golf.

På finansloven er der hældt i alt 20,9 mio. kr. i Bladpuljen og tilskudsfordelingen er udtryk for en foreløbig beregning.

For at komme i betragtning til distributionstilskud skal blade eller tidsskrifter udkomme mindst to gange om året og være et almennyttig eller humanitært foretagende eller omhandle kunst, kultur, undervisning, idræt, miljø eller religion.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs