MediaWatch

Chefredaktør anker ikke dom for brud på ophavsret

Fagbladet Journalistens chefredaktør accepterer en dom afsagt tidligere på måneden i Københavns Byret for at have bragt et foto fra en fototjeneste uden tilladelse.

Foto: Anthon Unger

Der bliver ikke skrevet flere juridiske kapitler i en sag, hvor fagbladet Journalistens chefredaktør tidligere på måneden blev dømt for brud på ophavsretten af Københavns Byret. Det skriver fagbladet selv, efter ansv. chefredaktør Christian Lindhardt har besluttet ikke at anke dommen.

"Vi er selvfølgelig stadig ærgerlige over rettens afgørelse, men vi har besluttet at tage den til efterretning," siger han til Journalisten.

Det pågældende foto blev anset for nødvendigt for at illustrere en historie i Journalisten om fototjenesters 112-fotos, men det skete uden tilladelse fra rettighedshaver, fototjenesten presse-fotos.dk, der havde afvist at sælge billedet til brug i fagbladet. Dommen indebærer omkostninger på 34.100 kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs