MediaWatch

Aller ruller betalingsmodel ud på royalt blad i Sverige

Aller Media indleder sin digitale betalingsstrategi med en abonnementsmodel på det royale stof i bladet Svensk Damtidning.

Foto: Screenshot

Fremover koster det små 60 kr. om måneden at læse alt om de kendte og royale på Aller Medias svenske magasin Svensk Damtidning. Det skriver Medievärlden.

Betalingskonceptet følger den freemiummodel, der også er den mest udbredte på danske nyhedssites, hvor en del af stoffet ligger bag abonnementsvæggen.

Prisen er 79 svenske kr., svarende til cirka 58 kr., om måneden for et abonnement på Svensk Dam Plus, som abonnementet hedder. Lanceringen er den første af flere, der skal føje brugerbetaling til Aller Medias svenske forretning.

"Vi fortsætter med at videreudvikle vores digitale forretning, nu gennem en digital abonnementsmodel  indledningsvis på Svensk Damtidning. Vores ambition er at lancere lignende abonnementsmodeller for yderligere brands i det kommende år," siger Anders Rask, der er chef for strategi hos Aller Media.

I Danmark har Aller Medias adm. direktør, Lars Matjeka, tidligere understreget, at digital brugerbetaling er et fokusområde.

"Vi arbejder med en række forskellige muligheder for at indføre nye betalingsmodeller og -løsninger blandt andet på nettet. Det drejer sig både om mikrobetaling, men også forskellige versioner af betalingsmure for vores indhold," sagde han i sommer til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs