MediaWatch

Nye drabstrusler mod Charlie Hebdo

Det franske satireblad Charlie Hebdo har modtaget dødstrusler i sag om den muslimske akademiker Tariq Ramadan.

Foto: /ritzau/AP/Lionel Cironneau

Det franske satireblad Charlie Hebdo i Paris, der i 2015 blev udsat for et terrorangreb, som kostede 12 mennesker livet, har igen modtaget dødstrusler. 

Baggrunden for truslerne er denne gang en tegning af den schweiziske muslimske akademiker Tariq Ramadan, som er blevet beskyldt for voldtægt.

På forsiden af satirebladets seneste udgave er ramadan tegnet som en stor erektion og teksten "jeg er islams sjette søjle". 

Ledelsen af Charlie Hebdo har anmeldt truslerne, og en kilde i den franske anklagemyndighed bekræfter over for AFP, at sagen bliver efterforsket.

Bladets redaktør, Laurent Sourisseau, siger, at redaktionen på satirebladet har fortsat med at modtage trusler og hademails siden angrebet i 2015.

"Sommetider modtager vi eksplicitte dødstrusler på de sociale medier, Det er altid vanskeligt at vurdere, hvor seriøse de er. Men i princippet anmelder vi dem altid," siger han.

Tariq Ramadan, som er professor i orientalske studier ved Oxford-universitetet, er blevet beskyldt for voldtægt af to kvinder i kølvandet på de mange anklager om overgreb som er blevet rettet mod Hollywood-producenten Harvey Weinstein i USA. 

Han afviser anklagerne. 

En muslimsk feministisk aktivist beskyldt i sidste uge den fremtrædende islamistiske akademiker for en brutal voldtægt på et hotel i Paris i 2012. 

/ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs