DR relancerer Ultra-univers

DR sætter ny app i søen til de 7-12-årige og relancerer sin hjemmeside til samme segment.

Brugerne af DR Ultra får nu en ny udgave af hjemmesiden dr.dk/ultra, ligesom DR lancerer en ny app til Ultra-universet. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Målet med de nye tiltag er bl.a. at inddrage brugerne mere og facilitere, at børnene i højere grad kan være med til at skabe indholdet i Ultra-universet. Eksempelvis er der i den nye app en chat-funktion, hvor børnene "kan dele deres tanker og oplevelser med hinanden, og de kan bygge nye, sjove figurer og lege med og skabe indhold sammen," skriver DR i pressemeddelelsen.

De nye tiltag bliver skubbet i gang af en ny fiktionsserie på Ultra. Den hedder "Mit 50/50 liv" og handler om det at være delebarn. Det er håbet, at børnene i appen kan diskutere og udveksle erfaringer med fiktionsseriens tema.

"Helt overordnet ønsker vi at styrke fællesskabet mellem børn og give dem mulighed for at dele deres tanker med os og hinanden i et trygt og sikkert univers. Vi ønsker at danne børn digitalt og hjælpe dem med at begå sig sikkert og trygt i DR's børneuniverser. Vi har derfor udviklet en række beskyttelseshensyn, der skal hjælpe børn med at få en god og tryg start på de sociale medier. Vi opfordrer for eksempel altid børn til at skrive i en positiv ånd, men også til at tænke sig godt om, før de deler indhold med hinanden. Børn er dog generelt langt sødere mod hinanden, end de voksne er på eksempelvis Facebook," siger Dorte Høeg Brask, DR's digitalredaktør for børn og unge, i pressemeddelelsen.

DR begrunder også de nye tiltag med, at børns medieforbrug i stigende grad bevæger sig væk fra flow-tv og over mod on demand og mobile platforme.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også