Distributører efterlyser gennemsigtighed i Copydan

Copydans afgiftssystem er uigennemsigtigt og for komplekst, lyder det fra flere af landets tv-distributører. Copydan vil forbedre informationsarbejdet.
Foto: PR, TDC
Foto: PR, TDC

Landets tv-distributører sender på vegne af danskerne flere og flere penge til Copydan, men baggrunden for Copydans opkrævninger er uigennemsigtige og for komplekse, siger flere af distributørerne til Berlingske.

En af dem er TDC, der ejer landets største distributør Yousee. TDC betegner Copydans tarifsystem og kontrakter som de mest komplekse, TDC har med eksterne indholdsleverandører. TDC har ca. ti ansatte, der beskæftiger sig med Copydan-området i løbet af et år.

"De kontrakter er så komplekse, at de slet ikke kan sammenlignes med noget som helst andet," siger Christian Philip Morgan, mediedirektør i TDC.

Copydan Verdens TV anerkender, at afgiftssystemet kan være vanskeligt at forstå, og derfor har Copydan Verdens TV igangsat øget informationsarbejde og møder med aktører, udtaler Karen Rønde, chef for jura, kommunikation og marketing til Berlingske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også