MediaWatch

Distributører efterlyser gennemsigtighed i Copydan

Copydans afgiftssystem er uigennemsigtigt og for komplekst, lyder det fra flere af landets tv-distributører. Copydan vil forbedre informationsarbejdet.

Landets tv-distributører sender på vegne af danskerne flere og flere penge til Copydan, men baggrunden for Copydans opkrævninger er uigennemsigtige og for komplekse, siger flere af distributørerne til Berlingske.

En af dem er TDC, der ejer landets største distributør Yousee. TDC betegner Copydans tarifsystem og kontrakter som de mest komplekse, TDC har med eksterne indholdsleverandører. TDC har ca. ti ansatte, der beskæftiger sig med Copydan-området i løbet af et år.

"De kontrakter er så komplekse, at de slet ikke kan sammenlignes med noget som helst andet," siger Christian Philip Morgan, mediedirektør i TDC.

Copydan Verdens TV anerkender, at afgiftssystemet kan være vanskeligt at forstå, og derfor har Copydan Verdens TV igangsat øget informationsarbejde og møder med aktører, udtaler Karen Rønde, chef for jura, kommunikation og marketing til Berlingske.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere