MediaWatch

Distributører efterlyser gennemsigtighed i Copydan

Copydans afgiftssystem er uigennemsigtigt og for komplekst, lyder det fra flere af landets tv-distributører. Copydan vil forbedre informationsarbejdet.

Foto: PR, TDC

Landets tv-distributører sender på vegne af danskerne flere og flere penge til Copydan, men baggrunden for Copydans opkrævninger er uigennemsigtige og for komplekse, siger flere af distributørerne til Berlingske.

En af dem er TDC, der ejer landets største distributør Yousee. TDC betegner Copydans tarifsystem og kontrakter som de mest komplekse, TDC har med eksterne indholdsleverandører. TDC har ca. ti ansatte, der beskæftiger sig med Copydan-området i løbet af et år.

"De kontrakter er så komplekse, at de slet ikke kan sammenlignes med noget som helst andet," siger Christian Philip Morgan, mediedirektør i TDC.

Copydan Verdens TV anerkender, at afgiftssystemet kan være vanskeligt at forstå, og derfor har Copydan Verdens TV igangsat øget informationsarbejde og møder med aktører, udtaler Karen Rønde, chef for jura, kommunikation og marketing til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs