MediaWatch

Reality-deltagere bundet af strenge kontrakter

Deltagere i reality-shows stiller sig selv til rådighed, men får intet for det. Advokat kalder det for uetisk.

Hvis man skal følge kritikken, nyder produktionsselskaberne godt af de unge deltageres stjernedrømme, når de melder sig til et reality-show. Deres kontrakt binder dem, så de stiller sig selv meget til rådighed, men uden at få noget for det.

B.T er kommet i besiddelse af en kontrakt fra showet ‘Paradise Hotel’. Af den fremgår det, at tv-stationen i følge B.T “kan lukke munden på de unge mennesker og nægte dem at tjene penge på deres nyvundne kendis-status, og det kan koste deltagerne flere hundrede tusind kroner at bryde aftalerne.”

Advokat Henrik Karl Nielsen fra Norsker & Co. advarer mod disse kontrakter.

“Du har nogle unge mennesker, som gerne vil være kendte, og så bliver de bundet op på benhårde kontrakter, der drejer sig om at skaffe mest mulig indtægt til et tv-selskab. Det er absurd, for det er blot 18-årige unge, der tror, de skal ud og have det sjovt. Jeg tror ikke, at de er klar over, hvad de egentlig skriver under på, og pludselig har de solgt deres identitet og deres ytringsfrihed,” siger Henrik Karl Nielsen.

- CT

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs