MediaWatch

Anmeldere kritiserer TV 2 for iscenesat taxa-quiz

Forskellige anmeldere har rost TV 2’s program ’Taxaquizzen’, men føler sig nu snydt, efter det er kommet frem, at deltagerne var castet på forhånd.

 I ’Taxaquizzen’ på TV 2 har seeerne kunnet følge intetanende og almindelige mennesker sætte sig ind i en taxa - og lande i TV 2-quizzen med mulighed for at vinde 500 kr. per spørgsmål, de svarede rigtigt på.

Men forleden afslørede fagbladet Journalisten, at kun halvdelen af de medvirkende er almindelige mennesker. De resterende er castet på forhånd til programmet.

Det falder ikke i god jord hos flere tv-anmeldere. Både Ane Cortsen fra DR-programmet TV!TV!TV! og Politikens Henrik Palle har begge rost programmet til skyerne, men føler nu de står tilbage med lange næser.

”Når man har set et program som ’Taxaquizzen’, der virker så ægte, gør det ondt at høre, at halvdelen har meldt sig til på forhånd. Det tager uskylden fra noget, der virker så umiddelbart og ægte,” siger Ane Cortsen til Journalisten.

Henrik Palle kalder det for ”svindel og humbug.”

Hos TV 2 er man ikke enig i kritikken.

”Det er ikke et snydeprogram. Eller opstillet. Halvdelen af passagererne har vi samlet op, og så har vi selv måttet finde den anden halvdel af praktiske årsager. Men alle der kommer ind i taxaen bliver overrasket,” siger TV 2-redaktør på programmet, Pelle Hvenegaard.

- CT

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs