MediaWatch

Anders Lund Madsen raser over Se og hør-fotograf

Tv-værten ’føler sig voldtaget’ efter Se og hørs afsløring af hans kærestes graviditet. ”Kom ind i virkeligheden,” siger chefredaktør.

Anders Lund Madsen venter barn med sin kæreste.

Men det var ikke tv-værten selv, der var ude med nyheden – Se og hør kom ham i forkøbet. Og det har mildest talt fornærmet Anders Lund Madsen.

”Min kæreste og jeg besøgte Rigshospitalet i forrige uge, idet vi venter barn. Det var et hemmeligt besøg, fordi vi ikke ønskede, at andre i verden skulle vide noget om det barn, før vi var sikre på, at der virkelig var et barn. Men der sad en fotograf ved navn Kaspar Wenstrup på lur i buskene, og han fotograferede os først uden for hospitalet og siden indenfor på selve svangerafdelingen foran scanningslokalet,” skriver Anders Lund Madsen i Jyllands-Posten.

Men tv-værten følte sig ikke beæret over besøget fra Se og hør.

”Havde han været i stand til det, ville Kaspar Wenstrup uden tvivl også have fotograferet min kærestes livmoder og fostret deri. Billederne puttede Kaspar Wenstrup i ugebladet Se og hør, og da jeg så dem, havde jeg samme følelse indeni, som hvis nogen havde tvunget min krop forover og voldtaget mig med en gren. Det er en følelse af absolut magtesløshed. Af fravær af enhver kontrol over sit eget liv. Det var som at miste sin frihed. Og den kommer ikke igen lige med det samme,” raser han.

Men den kritik har chefredaktøren for Se og hør ikke meget tilovers for.

”Hvis Anders Lund Madsen tror, at han er så vigtig, at vi ligger i nogle buske for at vente på ham, så tager han fejl. Vi fik flere tips om at han skulle være på Rigshospitalet og så rykkede vi ud. Han fik desuden mulighed for at udtale sig og det valgte han fra. En mand der lever af at udstille andre i sine talkshows burde komme ind i virkeligheden og have forståelse for, at når man er vært for et tv-show med så mange seere, så er man interessant for vores læsere,” siger Kim Henningsen til Ekstra Bladet.

- CT

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs