MediaWatch

Ålen: DR rekrutterer incestuøst

DR-producent Piv Bernth står til at blive DR's nye dramachef, men Zentropa-chef Peter Aalbæk kritiserer, at DR ikke har sikret sig bredt ansøgerfelt.

Hvis DR ikke har fået mange ansøgere til stillingen som dramachef, når Ingolf Gabold går på pension til april, er det licens-gigantens egen skyld, mener Zentropa-chef Peter Aalbæk Jensen, ifølge Jyllands-Posten.

Interessante kandidater er der ellers mange af, som omtalt på Mediawatch.

Peter Aalbæk kritiserer, at DR skrev i ansøgningen, at der var en "kvalificeret ansøger" til stillingen, fordi det vil skræmme potentielle ansøgere væk.

"Til trods for, at det er filmfolk, der har skabt de fleste af DR's succeser, mener mine elskede venner i DR, at de er de eneste, der forstår at lave tv-serier. Jeg ved ikke, om de i al fremtid vil rekruttere incestuøst, men jeg tror, at det kan være farligt," siger Peter Aalbæk Jensen til Jyllands-Posten.

Få ud af busken
Han anerkender, at DR har vundet Emmy-priser med interne folk i spidsen for dramaserierne og tilføjer, at det altid er nemmere at "give sceptret videre til en af eget kød".

Også Birgitte Hald, adm. direktør for Nimbus Film påpeger, at DR med sit opslag kan være sikre på, at de "ikke får potentielt egnede kandidater ud af busken".

DR's kulturdirektør Morten Hesseldahl afviser kritikken med, at ansøgere i al diskretion har været velkomne til at kontakte DR for at høre om stillingen. Fiktionschef Nadia Kløvedal Reich har tidligere sagt til Mediawatch, at man skylder potentielle ansøgere at fortælle, at DR har en ny dramachef i kikkerten.

- TBH

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs