MediaWatch

TV-kanaler kæmper om husstande

MPEG2-signalet forsvinder til januar, og det giver kamp om kunderne, der skal tage ny stilling til valget af tv-kanaler.

224.000 husstande skal i løbet af det næste halve år på ny vælge tv-kanaler, fordi udsendelserne i MPEG2-formatet stopper til januar. Og det betyder kamp til stregen mellem tv-kanalerne, skriver Børsen.

Hos TV3 har man for eksempel øget programbudgettet.

”Vi øger investeringerne i især egenproduktioner på TV3 og TV3 Puls,” fortæller Kim Poder, TV3’s administrerende direktør, uden at han vil uddybe, hvilke investeringer der er tale om.

For TV 2 betyder overgangen fra MPEG2-formattet også at kanalen går fra at være eneste landsdækkende kommercielle kanal til at være en betalingskanal på lige fod med for eksempel Kanal 4 og TV3, men den udfordring er TV 2’s programdirektør opmærksom på.

”Det betyder, at vi skal være mere skarpe end nogensinde før,” erkender Palle Strøm, og peger på at kanalen fremover vil holde sig fra ekstremt formaterede programmer som Hell’s Kitchen, og i stedet overlade den type til konkurrenterne.

Også SBS gør klart, at investeringerne i egenproduktioner er øget til efteråret.

-MS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs