MediaWatch

TV 2 justerer 'Kaos i Skagen' i ny sæson

Strix TV er netop færdig med optagelserne til en ny runde af dokumentarserien ‘Kaos i Skagen’ til TV 2. Serien får en sæson mere på baggrund af dens ganske pæne seerresultater i efteråret, oplyser den nye redaktør af anden sæson, Jes Schrøder, TV2.

Strix TV er netop færdig med optagelserne til en ny runde af dokumentarserien ‘Kaos i Skagen’ til TV 2. Serien får en sæson mere på baggrund af dens ganske pæne seerresultater i efteråret, oplyser den nye redaktør af anden sæson, Jes Schrøder, TV2.

Første sæson af serien, der fulgte ferielivet i den klassiske "Hellerup-uge", uge 29, havde et gennemsnitligt seertal onsdag i late prime på 383.000 seere og hele 443.000 til genudsendelsen søndag - endda over for DR1's ‘Borgen’.

”Reportageserier er en genre, som TV 2 har en lang og god tradition for. Danskerne kan godt lide at se serier, der handler om dem selv, og der var fine seertal til de otte afsnit, vi bragte sidste efterår,” siger Jes Schrøder, der altså ikke var redaktør på første sæson.

Ny forælleform og vinkel
Ifølge Nordjydske.dk får den nye sæson af ‘Kaos i Skagen’ imidlertid en anden indgangsvinkel, og muligvis en ny, mere rammende titel. Første sæson blev angiveligt opfattet som nedladende af flere Skagboere ifølge MediaWatch kilder.

Hvor afsnittene i første sæson var præget af en mere karikaturlignende tegning af feriegæsterne i Gl. Skagen og på det store motorcykeltræf i uge 29, tager man angiveligt nu en mere klassisk dokumentarisk angrebsvinkel.

Den indfødte skagbo, Bo Lauritsen, der efter en årrække den i københavnske mediebranche, nu er baseret i sin hjemby:

“Naturligvis er der fest og farver og folk med penge de uger, men udsendelserne (på TV 2, red.) gav et usympatisk billede af et dejligt sted; et sted, hvor man i sommeren kommer for at hygge og more sig. Alle jeg har talt med, der bor i Skagen, siger samstemmende, at de er kede af det billede, der blev tegnet. Der er en opfattelse af, at det måske kan skade byen med det meget fortegnede og til tider usympatiske billede,” siger han til Mediawatch.

Vinkel og præmis ikke fastlagt
Produktionsledelsen på Strix TV er i post-production af den nye sæson og ønsker ikke at udtale sig om den nye serie, eller om det oplæg, som TV 2 gav Strix før optagelserne af anden sæson af serien.

“Jeg drøfter udelukkede den præcise vinkling i reportageserien med folkene fra Strix, som producerer for TV 2, og jeg har end ikke set noget af det optagne materiale,” siger Jes Schrøder og tilføjer, at hvis den præmis og vinkling, der er formuleret, viser sig ikke at holde, skal redaktøren og TV 2 have friheden til og muligheden for at justere præmis og vinkel.

Ideelt doku-univers
Når TV 2 vender tilbage til Skagen som doku-univers, er det, fordi vidt forskellige udsnit af Danmarks befolkning hvert år krydser spor indenfor få kvadratkilometer - ikke ulig i lufthavnen, uddyber han.

”Med Skagen-serien fandt vi et udsnit af Danmark, som rummer mange af de kvaliteter, som lufthavnen også har. Det er en arena, som er nem at forstå. Der er mulighed for at fortælle mange historier, fordi scenen hele tiden skifter, og fordi der er et højt energiniveau. Samtidig rummer Skagen om sommeren så at sige hele Danmark, og derfor kan man - ligesom med 'CPH – Lufthavnen' - fortælle historier fra en bred vifte af miljøer og fra et bredt persongalleri.”

Forsiden lige nu

Medietopchef er mere rolig efter indtog i Amazon-land

Egmont Publishing vil de kommende år erobre nyt land inden for e-commerce i jagten på at få vinderpositioner på det skandinaviske marked - men forretningerne skal ikke integreres med magasinforretningen, siger topchef.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere