MediaWatch

Knudsen og Fischer hædret

Dramaserien ‘Borgen’ og aktualitetsmagasinet ‘Orientering’ har sikret DR to hæderspriser i den seneste uge.

DR er i den forgange uge blevet hædret med to priser i hver sin faglige kategori - drama og journalistik, skriver DR.

Sidse Babett Knudsen vandt ved den 51. Monte-Carlo Television Festival i Monaco en Guldnymfe i kategorien ‘Bedste kvindelige skuespiller i dramaserier’ for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg i DR’s ‘Borgen’. Det er fjerde gang siden 2005, at DR bliver hædret for sine dramaproduktioner i Monaco.

Derudover blev Astrid Fischer fra ’Orientering’ på P1 den første modtager af Advokatrådets nye journalistpris. Prisen, der er på 20.000 kr., har hun fået for ”fremragende journalistisk dækning af emnerne retssikkerhed og retspolitik”. Astrid Fischer har blandt andet lavet en stribe indslag på P1, der fokuserer på den manglende kvalitet i lovgivningsarbejdet, når der bliver hastelovgivet, og høringsfaserne enten er korte eller helt mangler. I alt 11 projekter, artikler og programmer var nomineret til prisen.

- DSM

 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs