Plan for regional tete-a-tete mellem DR og TV 2 på trapperne

Planerne om at styrke den lokale journalistik ved at føre TV 2-regionerne og P4's regionale redaktioner tættere sammen får nyt liv om få uger.
Per Fanefjord Laursen

Politikerne bliver om nogle uger præsenteret for en række anbefalinger til, om det er muligt at føre TV 2-regionerne og P4's regionale redaktioner sammen i et tættere samarbejde.

Et udvalg under Kulturministeriet skriver i disse dage på en rapport om emnet, som senest er færdig før sommerferien.

Udvalget er nedsat i forlængelse af medieaftalen for 2011-2014, og rummer både repræsentanter for TV 2-regionerne og DR.

Ømtåligt emne
Tanken om tættere relationer på regionalt plan kom for alvor på agendaen, da Venstre i 2009 lancerede en idé om at fusionere de to enheder for at samle ressourcerne og derved styrke regional/lokal journalistik. Det var tænkt som et modtræk til, at der er færre ressourcer hos lokale aviser.

Den idé led dog en krank skæbne, da den kom på bordet.

Udvalget arbejder i dag med et kommissorium, der ikke indeholder ordet ‘fusion’, hvilket er værd at notere sig. Der søges en blødere model, der ikke skræmmer både statslige og private medieaktører fra vid og sans, som det skete med Ellen Trane Nørbys (V) oprindelige politiske udspil.

DR’s bestyrelsesformand Michael Christiansen var stærkt imod en fusion, men er meget positiv over for et blødere samarbejde med TV 2-regionerne. Udvalgets opgave er netop at undersøge, om der i praksis kan findes nogle gevinster, som alle kan se en fordel i.

Undersøger program synergi
Opdraget er at levere nogle bud på de fordele, der er ved at udvide programsamarbejdet mellem TV 2-regionerne og P4-redaktionerne. Og ulemperne. Man vil også belyse, om der er fordele ved at opdyrke den administrative og tekniske synergi, der kan tænkes at gemme sig i nærmere relationer. Andre områder inddrages også.

Politikerne får også en rapport om de økonomiske konsekvenser af et udvidet samarbejde, uden at der er lagt op til at udvide de nuværende økonomiske rammer.

Det er tænkeligt, at den økonomiske rapport også inddrager en beregning af, hvad der kan spares, hvis de to regionale medier grupper flytter sammen i deres respektive områder. Men målet er altså ikke en fusion.

To år senere
Siden Ellen Tranes udspil blev skudt i sænk for knap to år siden, er en medieaftale faldet på plads frem til 2014. En TV 2-privatisering, hvor regionerne bliver hjemløse, er kommet et skridt nærmere - og det står klart, at hver TV 2-region råder over sin egen 24 timers tv-kanal fra januar.
 
MediaWatch arbejder på at indhente kommentarer fra udvalgte TV 2-regioner om perspektiverne. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også