MediaWatch

Professor: TV 2-salg ikke i sigte

Den førende ekspert på TV 2's sager og forhold til EU, medieprofessor Frands Mortensen, Århus Universitet, ser en lysning for TV 2 efter dagens to afgørelser. 

Men der lurer stadigvæk mørke skyer i horisonten, vurderer han. EU har i dag meddelt, at TV 2 gerne må opkræve penge for hovedkanalen fra 2012. Kommissionen slår også fast, at TV 2 var berettiget til statsstøtte fra 1995-2002.

Den førende ekspert på TV 2's sager og forhold til EU, medieprofessor Frands Mortensen, Århus Universitet, ser en lysning for TV 2 efter dagens to afgørelser. 

Men der lurer stadigvæk mørke skyer i horisonten, vurderer han.

EU har i dag meddelt, at TV 2 gerne må opkræve penge for hovedkanalen fra 2012. Kommissionen slår også fast, at TV 2 var berettiget til statsstøtte fra 1995-2002.

Efter dagens to afgørelser, hvordan bedømmer du så TV 2's situation og relationer til EU?

“TV 2 har herefter kun én sag ved EU, nemlig den sag Viasat har anlagt imod Kommissionens beslutning om at godkende statens redningslån til TV 2. Viasat mener, at TV 2 ikke var konkurstruet og at redningslånet derfor ikke var nødvendigt,” siger Frands Mortensen.

Lysner det for TV 2. Hvad mangler TV 2 at få afklaret?

“Det lysner for TV 2, men der er stadigvæk mørke skyer i horisonten. For det første tror jeg, at enten Viasat eller SBS appellerer en eller begge Kommisionens beslutninger til EU-domstolen, og så er sagerne jo ikke slut. For det andet er der en farlig sag ved Østre Landsret, hvor Viasat har krævet, at TV 2 skal betale ulovlighedsrenter for den ulovlige statsstøtte i perioden 1986-2003.”

Er et TV 2-salg kommet nærmere?

"Nej. Det kan ikke gennemføres, før sagen ved Østre Landsret er afgjort - og hvis dagens beslutninger bringes videre til EU-domstolene, starter denne del forfra igen.”

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs