TV 2 håber på nye kanaler næste år

Nye tv-kanaler i familien er ikke længere ren ønsketænkning i TV 2's top. Efter en årrække med besparelser og konsolidering er TV 2 kommet ind i 2011 med plus på kontoen og gældfri. Læg hertil, at TV 2 netop har fået en gevisnt på 46 mio. kr.

Nye tv-kanaler i familien er ikke længere ren ønsketænkning i TV 2's top. Efter en årrække med besparelser og konsolidering er TV 2 kommet ind i 2011 med plus på kontoen og gældfri. Læg hertil, at TV 2 netop har fået en gevisnt på 46 mio. kr. for salget af Momondo, og at EU i år sandsynligvis godkender omstruktureringsplanen for TV 2, en proces, der også har sat udviklingen på standby i TV 2, begynder det unægteligt at lysne.

"Nye kanaler er noget af det, vi gerne vil, når der bliver åbnet op for det, for vi har ikke udvidet med nye kanaler siden 2007. Forhåbentlig kan vi se på det i 2012 og senest i 2013," siger adm. direktør, Merete Eldrup, der understreger, at det ikke er en let øvelse.

"Der er mange hvis'er. Før det første skal vi have en distributør, og herfra er signalet, at der er tv-kanaler nok, og det skal være en udvidelse, der er ordentlig økonomi i. Men vi har en række idéer, som vi arbejder med," siger Merete Eldrup, der tidligere har nævnt en kanal dedikeret til finansstoffet.

Fik ikke lov til FM4
TV 2 flirtede i efteråret 2010 seriøst med at byde på FM4, men det skridt satte EU en stopper for. Selvom TV 2 havde betalt det lån af, som TV 2 fik af staten i 2009, så har TV 2 stadig trækningsret til kassekreditten - og så er nye forretningsinitiativer ikke gangbare. Men med godkendelsen af omstrukturereringsplanen i EU bortfalder trækningsretten, og derfor ser Merete Eldrup "en ny begyndelse" nærme sig med mere økonomisk og politisk råderum.

"Næste år bliver vores første "normale" år, hvor vi har abonnementbetaling, og hvor annonceomsætningen ser ud til at vende tilbage til et mere normalt niveau," siger Merete Eldrup, der håber, at man næste år også kan nå den overskudsgrad på 10 pct., som er ambitionen, og som virksomheden skal tjene 200 til 250 mio. kr. før skat for at nå.

"10 pct. er den overskudsgrad, som vi i samarbejde med PWC har vurderet, er rimelig for TV 2," siger Merete Eldrup, der, som hun siger, godt ved, at der er folk, der har den holdning, at staten ikke bør tjene på egne virksomheder, heller ikke 10 pct. - selvom det er mindre end de typisk 15 pct., private aktører ofte stræber efter. Selv har Merete Eldrup den modsatte holdning - en rimelig overskudsgrad er ekstra vigtig som statsejet virksomhed.

"Hvis en normal privatejet virksomhed kom i likviditetsproblemer, som TV 2 var i i 2008, hvor vi stod og manglede 250 mio. kr., så ville en privatejet virksomhed gå til sine ejere for at få indskudt mere kapital. Som statsejet virksomhed giver det problemer at gøre, derfor skal vi være bedre til at tjene penge for at sikre, at vi undgår at komme i den her situation igen," siger Merete Eldrup, der som bekendt heller ikke har mulighed for en ny kassekredit hos staten.

TV 2 kan klare sig alene
I sidste uge stillede analytiker Henrik Schultz fra Argo Securities spørgsmålstegn ved, om TV 2 overhovedet kan klare sig alene - selv med abonnementsbetaling - i lyset af den konsolidering, der er på vej på tv-markedet i Norden. TV 2 har brug for en partner, sagde han, men den udlægning er TV 2-direktøren ikke helt enig i.

"Det er meget definitivt at se på det sådan, vi har stået alene og gjort det glimrende i mange år. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan se perspektiver i at blive større, men meget kompensere vi jo for ved at have et meget tæt samarbejde med TV 2 Norge og MTV3 Finland om sportsrettigheder og film og tv-serier. Meget tv er også nødt til at være forankret nationalt. Vi er nødt til at have et dansk Vild med dans og danske korrespondenter f.eks.," siger Merete Eldrup.

TV 2 regner med at investere omkring 100 mio. kr. i år bl.a. i HD-teknologi og i overgangen til abonnementskanal, heriblandt ombygning af mux tre, informationskampagne m.v.

- LR
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også