MediaWatch

Nordisk tv-guld skal redde ProSiebenSat.1

SBS' sunde nordiske tv-stationer skal anvendes til at nedbarbere den opkøbsgæld, der tynger de tyske ejere, ProSiebensat1.

ProSiebenSat.1 overvejer et frasalg af aktiviteterne i Belgien, Holland, Finland, Sverige, Norge - og tv/radio-kanalerne i Danmark.

De overvejelser bekræftes af SBS Broadcasting i Danmark.

“Jeg kan sige så meget, at det er rigtigt, der er gået en strategisk proces i gang, hvor ProSiebenSat.1 evaluerer sine aktiviteter i Norden og Benelux-landene. Den slags processer foretages jævnligt. Udfaldet af sådan en proces kan ende med alt fra salg af dele af virksomheden til business as usual. Derudover har vi ingen kommentarer,” siger informationschef Jesper Jürgensen.

Nordiske guldfugle kan nedbringe gæld 
Overvejelserne i ProSiebenSat1 giver god mening ifølge finans- og medieanalytiker Henrik Schultz, Kaupthing Bank.

“ProSieben tænker som Mecom, norsk TV2 og andre, at det er værd at overveje at frasælge aktiviteter for at betale af på den store gæld, samme selskaber har opbygget ved opkøb i de senere år.”

De relativt sunde nordiske tv-markeder spiller også ind.

“Når ProSieben sonderer terrænet for at sælge deres "gyldne blindtarm" i Norden, skyldes det også, at de kan få en god pris for de nordiske tv- og radiostationer. Økonomierne har det relativt set godt i Norden, og tv-markedet går godt. Betalings-tv sikrer indtjening, og reklamesalget er i overraskende god bedring i 2010,” påpeger Henrik Schultz.

Hvorfor frasælge det teritorium, der går godt?

“Det er selvfølgelig en vurdering, selskabet gør sig. Vil man frasælge den indtjenende enhed for rejse mange midler til at nedbringe gæld med, eller vil man frasælge mindre gode områder til en lavere pris for at satse på det, der går godt. Det giver vel mening, at ProSieben retter blikket mod deres kerneområder på det store tyske marked.”

Henrik Schultz forventer, at et investeringsselskab melder sig som køber, men det skal ikke udelukkes, at en stor medieaktør med distributionsinteresser dukker op.

SBS var netop før ejet af investeringsselskabet Permira/KKR, som solgte til ProSiebensat1 i 2007.

ProSiebenSat.1 har til formålet hyret investeringsbanken JP Morgan til at granske markedet og salgsmulighederne. Der kun overvejelser om et salg af de nordiske og Benelux-aktiviteter.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs