MediaWatch

DR dropper ny omgang Lulu & Leon

Det hårdtprøvede danske anmelder-darling er til gengæld nu solgt til amerikanske Fox og HBO.

Først forsøgte TV3 sig med serien ’Lulu og Leon’, der er blevet rost af mange anmeldere, men til gengæld ikke rigtig har vundet de mange seeres hjerte.

Derefter kom serien til tv-dramaets danske hovedkanal DR1, der købte serien og også muligheden for at producere endnu 12 afsnit. Det blev dog ikke aktuelt. DR har også droppet serien, der ikke har kunnet trække seere nok til skærmen mandag aften.

”Den passer ikke ind til vores søndagsdrama. Den har ikke det der wauw i sig. Der skulle gøres meget ved den, og det ville være synd for serien,” siger DR1's kanalchef Ulla Pors Nielsen til DR Kultur.

Nu rejser tv-serien så til USA, hvor HBO og Fox vil lave et remake af serien til de amerikanske tv-kanaler. Det glæder Thomas Gammeltoft, der er direktør i Fine & Mellow, selskabet bag serien.

”HBO har jo mottoet "It's not tv, its HBO", så når de er vilde med den, så er det virkelig en blåstempling,” siger han.

Han tror nok, at serien skal klare sig i udlandet, hvor han mener, der er bedre plads til lidt mindre brede tv-serier som 'Lulu & Leon' på grund af det langt større sprogområde.

”'Lulu og Leon' er måske lidt for niche-agtig, men på det amerikanske kabel-tv-marked gør det ikke noget. Berømte serier som 'Mad Men' har kun fire millioner seere i et stort land som USA, men det er også nok, når kabel-tv kører efter en anden forretningsmodel. Så udlandet får nok fortsættelsen af ’Lulu og Leon’, før danskerne gør,” siger han.

Indtil videre ligger der en råskitse for 12 afsnit til seriens anden sæson. Sidste afsnit af første sæson 'Lulu og Leon' løber over skærmen på DR mandag d. 22. november.

- RL
 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs