MediaWatch

Hertz: Fejl at slette Løkke-klip

TV 2-chef Mikkel Hertz fortryder, at han fik slettet det famøse klip med en vred statsminister.

Da Mikkel Hertz i sidste uge beordrede et klip af statsminister Lars Løkke Rasmussen slettet fra TV 2’s arkiver, begik han en fejl. Det indrømmede han i går aftes på et møde med stationens medarbejdere, skriver politiken.dk.

Begrundelsen for at slette klippet var, at Mikkel Hertz ville forhindre, at det endte andre steder end i arkiverne på TV 2 - og f.eks. kom i omløb på YouTube. Denne forklaring mødte stor kritik fra de ansatte på stationen, der frygtede, at deres troværdighed blev sat på spil.

”Hele humlen er, at klippet blev slettet. Det rammer os alle sammen, fordi det giver et indtryk af, at det er tilfældigt, hvad der ryger ud fra vores server, og det giver et kæmpe knæk på vores troværdighed”, siger Lennart Sten, der er tillidsrepræsentant på TV 2.

Mikkel Hertz beklagede i går aftes flere gange beslutningen om at slette klippet og efter at have redegjort for forløbet, sagde han:

”Der er kun én ting, jeg fortryder i det her. At jeg har slettet klippet, fordi jeg dermed siger, at jeg ikke har tillid til mine medarbejdere.”

En pointe som koncernchef Lisbeth Knudsen også har gjort opmærsom på i sin kommentar til sagen.

Med kanalchefens undskyldning, går livet nu videre på TV 2:

”Livet har stået stille for os på det her område de seneste par dage. Så nu er det bare benhårdt arbejde, der handler om at genoprette den tillid og troværdighed, der kan være blevet svækket under den her sag,” siger tillidsmand Lennart Sten.

- RL
 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs