Tv-krig på kniv og gaffel

Et mindre formatslagsmål mellem TV3 og Kanal 5 om programmer, hvor kendisser spiser middag sammen, er eskaleret til en regulær tv-krig.
Per Fanefjord Laursen

Om én uge har TV3 og Kanal 5 premiere på hvert sit program, hvor koncepterne stort set er ens: at fire kendte på skift inviterer hinanden til middag hjemme i privaten.

Den type sammenfald er usædvanlige, men dog set før.

Nu viser det sig, at de to tv-selskaber denne gang går særligt offensivt til værks, for begge programmer får premiere den 25. januar kl. 19.00 - begge er på én time - og begge programmer sendes på mandage til torsdage.

Under normale omstændigheder undgår tv-stationerne den slags konfrontationer, men denne gang har SBS TV tilsyneladende trådt TV3 hårdt over tæerne.

"Vi har længe vidst, at SBS ville sende et andet program, men vi ser ingen grund til at overlade banen til konkurrenterne, når vi viser det originale, succerige format," siger programdirektør Pil Gundelach Branstrup, TV3.

Konfrontation trækker seere
Kanal 5 lancerede i efteråret planer om at sende kendisprogrammet '4-Stjerners middag', i forlængelse af at TV3 tidligere på året købte rettighederne til det succerige Channel4 program-format 'Come Dine With Me'. TV3 vil lancere det under titlen 'Til middag hos...'

SBS TV tager gerne en konfrontation, selv om den slags er risikabelt.

"Vi har blot ført den plan ud i livet, vi har haft længe, nemlig at finde et format til tidlig primetime på Kanal 5. Vor lancering af '4 - stjerners middag' kører derfor helt efter planen, og selvfølgelig har vi vidst, at TV 3 ville komme med deres også. Den direkte konfrontation kan gå hen og blive en fordel for os, da der nu er ekstra meget opmærksomhed på, at vi begge kommer med nye programmer kl. 19.00. Det er mere sandsynligt, at vi fanger nye seere til dette timeslot," siger programdirektør Anne Stig Christensen, SBS TV.

Hun tror, TV3 løber den største risiko. Kanalen har adgang til en del flere seere end Kanal 5 og har længe sendt dansk-producerede programmer i det timeslot.

Ifølge Pil Gundelach Brandstrup er formatets styrke, at det både handler om tilberedning af mad, om mennesker der mødes og et besøg hos kendte.

Der har været optakt til en lignende konflikt i Norge, som tidligere beskrevet på Mediawatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også