MediaWatch

Berlingskes Journalistpris til TV 2 News

Berlingske Fonds Journalistpris gik i går til TV 2 News for en "hurtig nyhedsformidling kombineret den nødvendige nyhedsforklaring".

Redaktør Lasse Jensen sagde på vegne af priskomiteen, at TV 2 News, der har Mikke Hertz i spidsen, får prisen for den udvikling, som kanalen har gennemført siden premieren i december 2006, hvor tanken om en 24-timers-nyhedskanal blev mødt af skepsis. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

"I dag er News blevet en uundværlig bestanddel af den professionelle nyhedsbrugers hverdag. Fordi ambitionen tydeligvis har ændret sig. Nu er det ikke kun en skrigende nyhedsbaby, der fodres. Faktisk er kanalen også det sted, hvor nyhederne forklares og debatteres af aktørerne selv samt af tilkaldte eksperter og kommentatorer," lød det fra Lasse Jensen.

"Det er ikke hver dag – eller hvert år - at et helt nyt journalistisk medie ser dagens lys i Danmark. Når det sker - og opfindelsen oven i købet viser sig både journalistisk, seertalsmæssigt og økonomisk bæredygtig – er der noget at fejre. TV 2 News får den Berlingske Fonds Journalistpris, fordi kanalen ved at forny sig selv har skabt et nyt dansk nyhedsmedie, hvor den hurtige nyhedsformidling kombineres med den nødvendige nyhedsforklaring."

Nyhedschef Michael Dyrby takkede for prisen, gav roserne videre til medarbejderne på TV 2 og sagde, at News lærte af de fejl, som blev begået i starten.

"Vi havde tænkt det forkert i indledningen. Vi troede, vi skulle lave alt – lidt af hvert som nyhedsudsendelser på en stor kanal som TV 2. Vi ændrede alt efter kort tid – vi besluttede os for at koncentrere os om få ting, som vi ville være mestre i. Politik, finans og det afgørende for en nyhedskanal, breaking news, som det også er kommet til at hedde i Danmark," sagde Michael Dyrby.

Blandt de tidligere modtagere af Berlingskes Journalistpris er bl.a. TV 2's fhv. sportschef Morten Stig Christensen, redaktørerne Niels Nørlund, Vibeke Sperling, Jørgen Flindt Pedersen og Erik Bjerager, journalist og forfatter Jan Stage, udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen, fagbladet Journalisten, avisen Weekendavisen samt journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen.

- LR

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere