MediaWatch

Stor interesse for DR’s piratprogram

Den Cavling-nominerede tv-dokumentar ’SOS – fanget af pirater’ har allerede solgt godt, og udlandets interesse fortsætter.

DR-dokumentaren ’SOS – fanget af pirater’ opnåede ikke bare at blive nomineret til en Cavlingpris. Udsendelsen, der følger en dansk rederidirektørs forhandlinger med en gruppe somaliske pirater, som har kapret et skib med 13 søfolk ombord, har samtidig tiltrukket sig stor interesse fra udlandet.

En håndfuld lande allerede har sikret sig rettet til at vise programmet, mens yderligere to har afgivet bud og 40 andre tv-selskaber har udsendelsen til gennemsyn.

”Det er et usædvanligt stort antal, men det viser også, at dokumentaren har ramt noget, der har stor international opmærksomhed og indeholder enestående billeder. Problemet med gidseldramaer ud for den somaliske kyst er noget, som rederier i mange lande har oplevet,” siger Helene Aurø, chef for DR Internationalt Salg, i en pressemeddelelse.

'SOS - fanget af pirater' er lavet af Nils Giversen. Det var dog en anden DR-journalist, der løb med årets Cavlingpris: Nemlig P1-programmet Orienterings Jesper Tynell, der afdækkede en række lovbrud i beskæftigelsesministeriet.

- TGF

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere