MediaWatch

Regeringen vil sløjfe partimagt over DR-bestyrelse

De politiske partier skal ikke have indflydelse på medlemmerne af DR's bestyrelse, hvis det står til regeringspartierne V og K. Støttepartiet DF er imod.

DR's bestyrelse skal have professionelle fagfolk som medlemmer, frem for nogle der er politisk udpegede som i dag. Det synspunkt har Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby (V) fået opbakning til fra kulturminister Carina Christensen (K).

"Det vil kunne sikre en stærk kompetence i bestyrelsen, der kan matche de udfordringer, medievirksomheden står over for," siger Carina Christensen til Ritzau.

En professionel bestyrelse skal sætte en stopper for den politiske indblanding i DR, har Ellen Trane Nørby tidligere forklaret til DR Nyheder.

Men det mener Carina Christensen ikke er noget problem.

"Det generer ikke mig, at bestyrelsesmedlemmerne giver udtryk for deres holdninger," siger hun til Ritzau.

Ni ud af DR-bestyrelsens 11 medlemmer er politisk udpeget, seks er udpeget af de politiske partier, tre er udpeget af kulturministeren. Sådan skal det fortsætte, mener medieordførere fra oppositionspartierne S og SF samt regeringens støtteparti DF.

"DR er hele statens medieorgan, og vi sikrer altså bedst den folkelige forankring ved, at vi folkevalgte udpeger bestyrelsen. Og jeg ser det som et sundhedstegn, at bestyrelsesmedlemmer blander sig i debatten om DR," siger Karin Nødgaard (DF).

Forslaget om en professionel bestyrelse udpeget af kulturministeren var allerede på VK-regeringens mediepolitiske dagsorden i 2002, hvor daværende generaldirektør for DR, Christian Nissen, ikke var tilhænger af forslaget.

- TBH

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere