MediaWatch

S imod snarligt aktiesalg af TV 2

Det er fint, at Venstre vil sætte TV 2-aktier til salg, men salget skal udskydes til retssagerne i EU er overstået og TV 2's redningsplan godkendt, mener Mogens Jensen (S).

Den mindst onde løsning. Sådan vurderer Socialdemokraternes medieordfører Mogensen Jensen udspillet om at sætte TV 2-aktier til salg på Fondsbørsen.

Forslaget er fostret i Venstre som et skridt i retning af den fulde privatisering, som TV 2's diverse EU-retssager i øjeblikket sætter en stopper for.

I første omgang skal staten beholde aktiemajoriteten, men salget skal snarest muligt i gang, mener Venstre.

Her hører Mogens Jensens (S) enighed med regeringspartiet op.

"Det er ikke noget, vi skal kaste os ud i nu og her. Vi skal afvente afgørelsen på retssagerne i EU og på den politiske redningsplan for TV 2. Den giver muligheden for, at TV 2 kan opkræve brugerbetaling fra 2012 (for hovedkanalen, red.), så økonomien kan løbe rundt, derfor er der ingen grund til hovsaløsninger," siger Mogens Jensen.

Socialdemokraterne er med i forliget om, at TV 2 skal privatiseres, men det er ikke noget, partiet er "voldsomt energiske for at gennemføre", ifølge Mogens Jensen.

Modellen, hvor staten bevarer hovedparten af aktierne, glider til gengæld lettere ned hos socialdemokraterne.

"I forhold til de privatiseringsmodeller, der ellers har været diskuteret, er det en udmærket idé, der sikrer, at aktiemajoriteten i TV 2 er på statens hænder, så vi kan holde fast i TV 2's public service-forpligtelse som et modsvar til DR," siger Mogens Jensen.

Han har svært ved at forstå Venstres hastværk.

"Regeringen har planlagt en privatisering af TV 2 siden 2002, uden at der er sket en hujende fis, og det er ikke en god idé, at det skal ske netop nu."

Reaktionerne på Venstres forslag har været blandede. Mest positiv er analytiker Henrik Schultz fra Agros Sercurities, der mener, at en børsnotering vil gavne TV 2 og peger på, at svenske TV4 er noteret på Stockholmbørsen, men fortsat skal leve op til offentlige forpligtelser, skriver business.dk.

Også TV 2's finansdirektør Peter Normann kalder forslaget "spændende", hvis det kan lade sig gøre trods de verserende retssagerne.

To professorer i børsret opfordrer til at vente med børsnoteringen, til retssagerne i EU er afklaret, fordi aktieprisen bliver påvirket negativt af, at der er usikkerhed om udfaldet af retssagerne.

Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre er klar med deres udspil til forhandlingerne om medieforliget i løbet af januar.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere