MediaWatch

Mange frikirker vil sende digitalt

Mindst 50 af 300 ansøgninger om at sende digitalt græsrods-lokal tv kommer fra kredse af frikirkefolk.

Over 300 har søgt om at måtte sende regionalt eller landsdækkende idébaseret eller lokalt tv på den kommende kanal, der stilles til rådighed i mux1.

Mindst 50 af ansøgningerne kommer fra kredse af missionerende frikirkefolk, der på kryds og tværs af hinandens menigheder nu prøver at få så mange støtteberettigede tv-stationer i luften som muligt.

Tvnyt.com har kortlagt ansøgerne med religiøse programplaner:

Den Helsingør-baserede tv-prædikant Erling Ilsøe var i forvejen indehaver af en uofficiel danmarksrekord med 41 tildelte sendetilladelser til sit netværk af DKNET-TV-stationer, der indtil 1.november sender på en række DR2- og SBS 6-sendere i formiddagstimerne.

Men med den nye lokal-tv-struktur inddeles landet i 8 områder efter de nuværende TV 2-regioner. Hertil kommer muligheden for at få del i de 3 timers landsdækkende 'lokalt tv', der skal udsendes i alle regioner. DKNET-TV stationerne har dog ikke nøjedes med at indsende én ansøgning pr. område, men har ladet de fleste af de nuværende sendetilladelser indsende hver deres ansøgning, men nu med en ny målgruppe.

Således er der indkommet 2-3 DKNET-TV ansøgninger pr. område. F.eks. i TV Midt/Vest-området, hvor DKNET-TV Herning søger om fremover at sende som ”DKN Helse”, søsterstationen fra Struer vil hedde ”DKN Etnic” mens stationen fra Holstebro vil hedde ”DKN Senior”. I alt har DKNET-stationerne indsendt 22 ansøgninger til de 8 områder, men de har fælles sekretariat i Helsingør.

Blandt de indkomne ansøgninger er også en 'Glory TV' op. Domænet www.glorytv.dk er allerede registreret; det indehaves af Gloryline i Helsingborg i Sverige, bedre kendt som 'Nordisk TV Mission'.

Københavns Bibeltrænings Center, KBC, er også med i jagten på sendetid. Man vil både sende landsdækkende og have sendetid i Hovedstadsområdet.

Og så er der TV7, ligeledes baseret i Helsingør, som har søgt om sendetilladelse i alle 8 regioner. Det er Helsingør Frikirke, som har udsendt TV7 på den lokale sendemast i byen i flere år, som nu udvider til at ville sende i hele landet.

Til sidst er der den Københavnske KKR/TV, der som den første lokal-tv station i Hovedstaden brød DRs monopol på tv til Københavnerne i 1984. Her har man også rødder i Pinsebevægelsen. Man ønsker at fortsætte med at have lokal sendetid i Hovedstadsområdet, både under eget navn og med de hidtidige aflægger-sendetilladelser Canal International. Som noget nyt vil KKR/TV i samarbejde med Den Kristne Producent-Komité også sende landsdækkende tv, under navnet 'Familie TV'.

Styrelsen for Bibliotek og Medier afgører, hvem der får sendetilladelse, og det offentliggøres i begyndelsen af september.
 

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs