MediaWatch

DR2-julekalender nomineret til integrationspris

Yallahrup Færgeby er på listen til europæisk mediepris for integration.

Yallahrup Færgeby er på listen til europæisk mediepris for integration.

Da dukkekalenderen om betonghettoen Yallahrup Færgeby blev vist på DR2 i december måned, blev det danske sprog for en stund beriget eller forurenet, alt efter temperament, med udtryk som 'orn'lig syg' og 'bogluder'. Serien blev fra flere sider kritiseret for at være racistisk, diskriminerende og skadelig for integrationen.

Denne kritik deler man ikke ude i europa, i hvert fald ikke i CIVIS Media Foundation, der har nomineret Yallahrup Færgeby til prisen, som gives til programmer, som efter juryens mening "er egnet til at fremme en fredelig sameksistens i det europæiske immigrationssamfund".

I begrundelsen for at nominere 'Yallahrup Færgeby' hedder det blandt andet, at serien er "overraskende provokerende" og "usædvanlig i sin form".

Hos DR er der stor tilfredshed med anerkendelsen. 
"Serien har været en nyskabelse inden for humor og satire. Den slog flere rekorder på nettet og var meget debatteret i december måned. Én af konklusionerne med denne nominering må være, at humor med hård kant faktisk virke særdeles inkluderende i samfundet," siger programchef Ulrik Skotte fra DR Perspektiv.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs