MediaWatch

DR åbner redaktion i Kyiv

To medarbejdere, herunder DR’s Ukraine- og Ruslandskorrespondent, skal fast bemande et nyt DR-kontor i Kyiv fra juni og foreløbigt frem til slut december..

Matilde Kimer (foto) og Louise Brodthagen skal bemande ny DR-redaktion i Ukraine. | Foto: Linda Johansen

DR åbner et nyt kontor i Ukraines hovedstad, Kyiv, hvor Matilde Kimer og Louise Brodthagen, som er henholdsvis Ukraine- og Ruslandskorrespondent og Ukraine-reporter, skal arbejde fra. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Den nye redaktion skal være i drift fra begyndelsen af juni.

”Ukraine er tidens vigtigste historie på tværs af ind- og udland. Vi ønsker fortsat at være førende på historien og sikre, at vi også er der, når trætheden sætter ind i andre medier. Det kræver en permanent forankring i Ukraine, der kan følge krigen fra dag til dag og ikke mindst ukrainernes hverdag i krigen,” udtaler DR’s udlandschef, Niels Kvale.

Foreløbigt skal kontoret fungere frem til 31. december med forbehold for, at sikkerhedssituationen forandrer sig, så DR må træffe nye foranstaltninger.

Matilde Kimer har i mere end et årti rapporteret fra Rusland og Ukraine, mens Louise Brodthagen de seneste år har rejst og rapporteret i Rusland, Georgien og Ukraine.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs