Rapport: Britisk film- og tv-branche oplever kraftig vækst

Film- og tv-branchens omsætning og beskæftigelse er steget kraftigt de seneste år, viser ny rapport fra Det Britiske Filminstitut, som peger på produktionsrabat som afgørende faktor.
Fra visningen af filmen "Solo: A Star Wars Story", som produceres i Storbritannien. | Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Fra visningen af filmen "Solo: A Star Wars Story", som produceres i Storbritannien. | Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Streamingtjenester og film- og tv-producenter flokkes i stigende grad om filmstudier og arbejdskraft i Storbritannien, som fra 2017 til 2019 har oplevet et regulært boom inden for produktion af film og tv-serier. Det skriver bl.a. Politiken på baggrund af en ny rapport fra Det Britiske Filminstitut, BFI, udarbejdet af Osberg SPI og Nordicity.

Rapporten viser, at film, tv, animation og computerspil bidrog til den britiske økonomi med knap 13 mia. pund, svarende til 119 mia. kr., i 2019, hvilket er en stigning på 56 pct. siden 2016. Samtidig er andelen af beskæftigede briter i industrien steget med 45 pct. siden 2016.

"Vi oplever et boom. Vi har set en utrolig vækst i de første tre kvartaler af året. Streamingtjenesterne optager store områder til studier, og antallet af tjenester, der producerer indhold her, stiger - i lang tid var det kun Netflix - og det betyder, at vi ser en betydelig stigning i efterspørgslen på indhold," siger Ben Roberts, adm. direktør for BFI, ifølge The Guardian.

Ifølge Ben Roberts, adm. direktør for BFI, er en britisk skatterabat på 25 pct. for filmproducenter afgørende for Storbritanniens tiltrækningskraft for det stigende antal streamingtjenester. Rapporten viser, at for hvert pund den britiske regering bruger på skatterabat, kommer der otte pund tilbage i form af afledte effekter.

De fleste europæiske lande har indført produktionsrabatter til producenter, der vælger at placere deres tv- eller filmproduktioner i landet. Danmark har dog ikke indført en sådan skatterabat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også