MediaWatch

Distributør: Filmflaskehals klemmer smalle film ud af salene

En kombination af længe ventede storfilm, for stort indkøb af små film og biografernes hårde konkurrence giver trænge kår til smalle film efter coronapandemien, lyder det fra filmdistributør.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Smalle film uden store studier i ryggen har sværere ved at holde deres pladser på plakaten i landets biografer i mere end 14 dage, bl.a. fordi de drukner blandt storfilm som "Dune" og "No time to die".

Det fortæller flere distributører af indie-film til Berlingske.

"De smalle film har længe været pressede, men det er blevet værre efter corona. Den situation har vi selv været med til at skabe, fordi vi hiver alt for mange film med hjem i den tro, at vi sidder med det næste indie-hit," siger Peter Sølvsten Thomsen, distributionschef for Angel Films, til Berlingske.

Han suppleres bl.a. af Kim Voss, direktør for Grand Teatret i København, der forklarer, at hvis en film ikke slår igennem inden for den første uge, bliver den formentlig hevet af plakaten igen, fordi så mange film står i kø, hvilket giver en negativ spiral for de smalle film, der typisk har meget begrænsede marketingbudgetter og kræver mere tid på programmet, hvis de skal opdages og ses.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs