MediaWatch

Yousee-ejer rutsjer ned ad liste over Danmarks største virksomheder

De seneste 15 år er TDC, der står bag Nuuday og Yousee, gået fra at være et af landets absolut største selskaber til at dale langt ned ad listen, viser ny opgørelse.

Foto: TDC/PR

15 år med faldende omsætning og et ebitda-resultat på skrump har sendt TDC, som ejer Nuuday og herunder tv-distributøren Yousee og Blockbuster, et godt stykke ned ad listen over landets største virksomheder, skriver Børsen.

I 2006 lå telesværvægteren placeret på en fjerdeplads, men må i dag tage til takke med en placering som nummer 34, og det skyldes ikke mindst, at TDC's omsætning i perioden er faldet fra 47 mia. kr. til 16 mia. kr.

Forklaringen på faldet fra tinderne skal blandt andet findes i skiftende ejerskaber, der både har underinvesteret i infrastrukturen og samtidig trukket store udbytter ud af selskabet.

"Det er eksorbitant høje udbytter, som ejerne har trukket ud i forhold til behovet for investeringer i ny teknologi. Derfor står TDC pludselig med en halvtom pengekasse og en masse konkurrence fra selskaber, som har haft mange år til at rulle fiber ud," siger teleanalytiker Torben Rune.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Yousee bytter C More ud med Paramount+ i ommøblering af tv-pakker  

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs