MediaWatch

Cavling-vinder tager afstand fra tidligere makkers udtalelse

Det er "direkte usandt", at det var planen af "karaktermyrde" Peter Brixtofte i afdækningen, der udløste en Cavling-pris til tidligere B.T.-journalist Jakob Priess og daværende makker Morten Pihl, siger sidstnævnte efter en udtalelse fra Priess i en dokumentar. Selv siger Priess, at citatet er taget ud af kontekst.

Morten Pihl og Jakob Priess-Sørensen vandt i 2002 Cavlingprisen for afdækningen af forholdene i Farum Kommune | Foto: Peter Hove Olesen

En udtalelse i en DR-dokumentar, der går tæt på den tidligere Farum-borgmester Peter Brixtoftes fald fra posten, har fået Jyllands-Postens undersøgende journalist Morten Pihl op af stolen, skriver Journalisten.

Det skyldes, at hans tidligere kollega på B.T., journalist Jakob Priess, som han tilbage i 2002 afdækkede forholdene i Farum Kommune sammen med, i DR-dokumentaren udtaler om fremgangsmåden for dækningen, at "vi sætter os ned og har tænkt os at karaktermyrde Peter Brixtofte".

"Det er direkte usandt. Det beklikker min troværdighed, og det vil jeg ikke have siddende på mig. Det er ikke det, mit journalistiske virke afspejler," siger Morten Pihl til Journalisten.

Selv afviser Jakob Priess også over for Journalisten, at hans udtalelse skal forståes konkret som en gameplan fra avisen.

"Jeg siger, at vi havde tænkt os at karaktermyrde, og det er noget andet (end at begå karaktermord, red.)," siger Jakob Priess, der mener, citater er taget ud af kontekst.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs