MediaWatch

"Der har spredt sig en kolossal utryghed, hvad DR Drama angår"

Skuespiller David Dencik havde fået en af hovedrollerne i DR's udskudte dramaserie "Leonora", som han skulle have brugt det næste halve år på. Det vil kræve juridiske forbehold at takke ja til rollen igen, siger han.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

David Dencik, en af hovedrolleindehaverne i DR's kulsejlede dramaserie om Leonora Christina Ulfeldt kalder det "noget sjuskeri" og "et los over skinnebenet", at serien blev sat på pause kort før, optagelserne skulle i gang. Det skriver Jyllands-Posten.

Han står tilbage med et stort hul i kalenderen frem til marts 2022, og hvis han blev tilbudt rollen igen på et senere tidspunkt, ville han sige "ja, men":

"Jeg ville have nogle kedelige juridiske forbehold, som jeg ellers aldrig ville have. Jeg ville have behov for at have meget mere indsigt i, hvad planen er. For der har spredt sig en kolossal utryghed, hvad DR Drama angår," siger han i et interview med Jyllands-Posten.

Udskydelsen af den stort anlagte dramaserie, som skulle have haft premiere i 2024, skyldtes ifølge DR bl.a. stærkt øget konkurrence i markedet, som sprang budgetterne for serien. Udskydelsen har rejst kritik af DR Drama fra flere kanter, herunder fra stemmer i produktionsmiljøet.

Svækket tillid

Tidligere mediehistoriker ved Aalborg Universitet Gunhild Agger vurderer i Berlingske, at tilliden til DR Drama i det kreative miljø er svækket.

"Man stoppede en produktion, som man havde arbejdet på i to år. Den slags gør man bare ikke! Alle i det kreative miljø vil tænke, at de ikke gider samarbejde med DR, hvis man risikerer, at en kæmpe indsats bliver skrottet. Det er ikke nogen god reklame for DR," siger Gunhild Agger.

Hun mener, DR Dramas nedtur skal løses ved, at der sættes flere penge af til dramaproduktion, som vil komme mangefoldigt igen, hvis serierne sælges til udlandet. Derudover skal DR Drama have en ny chef, som kan profilere sig selvstændigt og uden for meget indblanding fra andre ledelseslag.

Efter udskydelsen af "Leonora" blev DR's dramachef Christian Rank afskediget.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs