MediaWatch

Fransk svar på Fox News vinder stigende popularitet

Cnews i Frankrig lader den yderste højrefløj komme til orde, og det er en formel, der for tiden giver stigende seertal for kanalen. Kritikere kalder det franske svar på Fox News et problem for demokratiet.

Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Den franske tv-kanal Cnews, der i høj grad minder om amerikanske Fox News, har de seneste måneder oplevet markant fremgang i seertallene og er nået op omkring 700.000 franskmænd, der troligt tuner ind på bl.a. et af kanalens populære talk shows med værten Pascal Praud. Det skriver Politiken.

Kanalen bliver af kritikere kaldt et talerør for den yderste højrefløj i Frankrig med politiseret information og påstande, der ikke er faktatjekkede, hvilket er problematisk for demokratiet.

Direktør for Cnews, Serge Nedjar, har til avisen Le Figaro afvist kritikken af, at kanalen er et talerør for den yderste højrefløj, og kaldt det en for nem beskyldning.

"Sandheden er, at vi har vendt op og ned på det eksisterende hegemoni kontrolleret af de traditionelle medier, som alle sammen siger det samme, og som betegner dem, der tænker anderledes, som værende i "ondskabens lejr"", lyder det fra Serge Nedja ifølge Politiken.

Cnews har eksisteret siden 1999.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs