MediaWatch

DR ændrer beskrivelse af datingprogram efter kritik

En række påstande i programbeskrivelsen af programmet "Matchet på Mælkevejen" er blevet fjernet i kølvandet på kritik på sociale medier.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

DR har valgt at justere teksten, der præsenterer datingprogrammet "Matchet på Mælkevejen", hvor astrologer sætter par sammen efter deres stjernetegn. Det skriver Ekstra Bladet.

En række absolutte påstande på programmets hjemmeside på DR, eksempelvis at "astrologi er mere end poppet pseudovidenskab" er blevet erstattet med en mere eksperimenterende præmis såsom: "DR3 tester, om megatrenden astrologi kan hjælpe dig til at udnytte dit fulde kærlighedspotentiale".

Det sker efter bred kritik af DR's oprindelige beskrivelse af programmet på bl.a. Twitter, hvor både politiikere og journalister harcelerede over påstandene om astrologi.

"De oprindelige formuleringer ramte simpelthen ikke skiven," forklarer en repræsentant fra DR i et mailsvar til Ekstra Bladet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs