MediaWatch

Tidl. DR-generaldirektør afviste forældreklage over krænkelser i Pigekoret

En klage over krænkelser i DR Pigekoret begået af tidligere chefdirigent Tage Mortensen blev i 1996 fejet af bordet og kaldt ærekrænkende af daværende generaldirektør Christian Nissen, der nu undskylder håndteringen.

Foto: Miriam Dalsgaard

Tidl. DR-generaldirektør Christian Nissen afviste i 1996 en klage over krænkelser i DR Pigekoret uden grundigere undersøgelse og kaldte påstandene for ærekrænkende. Det skriver Politiken.

Klagen kom fra Tove Kühl hvis datter på linje med to andre havde oplevet grænseoverskridende seksuel adfærd fra den daværende chefdirigent Tage Mortensen.

Forløbet står i kontrast til, at Christian Nissen tidligere har forklaret, at DR skred til handling og bragte Tage Mortensens ansættelse til ophør, da DR-ledelsen blev opmærksom på problemer i forbindelse med forældreklager i 2000. Han undskylder nu håndteringen.

"Som sagen indtil nu er belyst, vil jeg give Signe Kroner (Tove Kühls datter, red.) og andre piger i koret, der har oplevet det samme, en uforbeholden undskyldning for den måde, vi håndterede Tage Mortensens krænkende opførsel på," skriver Christian Nissen til Politiken.

DR satte i maj en advokatundersøgelse i gang, der skal afdække forholdene i DR Pigekoret. Det skete efter indberetninger til DR. Efterfølgende har en række tidligere kormedlemmer til Politiken berettet om en seksualiseret kultur under tidl. chefredirigent Michael Bojesen. Politiken har siden afdækket, at problemer omkring grænseoverskridende adfærd også eksisterede under hans forgænger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs