TV 2-direktør: "Alvorlige fejl som denne må ikke ske"

"Vi ser på denne sag med meget stor alvor," siger TV 2-direktør efter udokumenteret historie op til grønlandsk valg. Nyhedsdirektør vil have undersøgt sagen.
Foto: Miklos Szabo/TV 2 Danmark
Foto: Miklos Szabo/TV 2 Danmark

Der skete et "svigt i den journalistiske kvalitetskontrol på TV 2", og nyhedsledelsen vil nu drage erfaringer og konsekvenser af sagen.

Sådan lyder det fra TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, efter en udokumenteret historie om formanden for Inuit Ataqatigiit (IA), Múte Egede, blev publiceret under dækningen af det grønlandske valg, og som i dag har fået TV 2-redaktionschef Ulla Østergaard til at annoncere, at hun fratræder sin stilling.

Det skriver TV 2.

"Vi ser på denne sag med meget stor alvor, og nyhedsledelsen har fra starten taget situationen dybt alvorligt og har draget konsekvenser af denne ulykkelig sag. Fejl sker – i dette tilfælde i en artikel på TV2.DK. Men alvorlige fejl som denne må ikke ske," siger Anne Engdal Stig Christensen til mediet.

Der er tale om et "ledelsesmæssigt og redaktionelt svigt", lyder det tilsvarende fra nyhedsdirektør Ulla Pors, der opfordrer seernes redaktør, Lars Bennike, som arbejder helt uafhængigt af TV 2's redaktioner, til at undersøge sagen.

TV 2 og Ulla Østergaard har ikke yderligere kommentarer, fremgår det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også