MediaWatch

TV 2-direktør: "Alvorlige fejl som denne må ikke ske"

"Vi ser på denne sag med meget stor alvor," siger TV 2-direktør efter udokumenteret historie op til grønlandsk valg. Nyhedsdirektør vil have undersøgt sagen.

Foto: Miklos Szabo/TV 2 Danmark

Der skete et "svigt i den journalistiske kvalitetskontrol på TV 2", og nyhedsledelsen vil nu drage erfaringer og konsekvenser af sagen.

Sådan lyder det fra TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, efter en udokumenteret historie om formanden for Inuit Ataqatigiit (IA), Múte Egede, blev publiceret under dækningen af det grønlandske valg, og som i dag har fået TV 2-redaktionschef Ulla Østergaard til at annoncere, at hun fratræder sin stilling.

Det skriver TV 2.

"Vi ser på denne sag med meget stor alvor, og nyhedsledelsen har fra starten taget situationen dybt alvorligt og har draget konsekvenser af denne ulykkelig sag. Fejl sker – i dette tilfælde i en artikel på TV2.DK. Men alvorlige fejl som denne må ikke ske," siger Anne Engdal Stig Christensen til mediet.

Der er tale om et "ledelsesmæssigt og redaktionelt svigt", lyder det tilsvarende fra nyhedsdirektør Ulla Pors, der opfordrer seernes redaktør, Lars Bennike, som arbejder helt uafhængigt af TV 2's redaktioner, til at undersøge sagen.

TV 2 og Ulla Østergaard har ikke yderligere kommentarer, fremgår det.

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs