MediaWatch

DR-koryfæ og valgvært Hans V. Bischoff er død - 88 år

Hans V. Bischoff formåede at gøre økonomisk stof letfordøjeligt for mange seere. Han sov fredag stille ind.

Foto: Mogens Flindt

Journalist og tv-vært Hans V. Bischoff, der især er kendt for sin tid på DR, er død. Han sov stille ind fredag, 88 år gammel.

Det oplyser familien til Ritzau.

Hans V. Bischoff er af mange formentlig bedst kendt for at have godt styr på det økonomiske stof, og det blev også hans hovedopgave hos DR, hvor han fra 1975 til 2002 formåede at gøre stoffet let at forstå for mange af TV Avisens seere.

Han blev kendt som den venligt smilende mand med rullekrave og fløjlsjakke, der havde styr på og kunne udlægge tallene, hvilket også førte til en tilbagevendende rolle som valgvært.

Også som studievært på TV Avisen var han skattet. Det var de år i monopolets dage, hvor man i DR spøgte med, at der var to personer i Danmark, der var så kendte, at man ikke behøvede at skrive deres navn på skærmen.

Den anden var dronning Margrethe.

Bischoff kom til DR i 1975 efter ansættelser på først B.T. og siden Information, hvor også det økonomiske stof var hans journalistiske metier. For sin indsats fik han i 1967 den fornemme journalistiske pris Cavlingprisen.

Fra 1992 til 2006 var Hans V. Bischoff formand for Den Danske Publicistklub.

Hans V. Bischoff efterlader sig hustruen Hanne Kirkeberg, tre børn, fire børnebørn og fire oldebørn.

Mere fra MediaWatch

Nent-topchef: Super League kan blive en "episk fiasko"

Storklubberne bag Super League glemmer "fansenes kraft" ifølge Anders Jensen, adm. direktør i Nent, der har investeret store milliardbeløb i tv-rettighederne til de eksisterende fodboldligaer, som nu udfordres af Super League.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs