MediaWatch

Fox News bliver sagsøgt for milliarder for valgdækning

Smartmatic blev hængt ud som medskyldig i valgsvindel, som der aldrig var bevis for, lyder anklage.

Foto: ROBYN BECK/AFP/Ritzau Scanpix

Selskabet Smartmatic, som leverede teknologi til afviklingen af det amerikanske valg i november, sagsøger tv-stationen Fox News for injurier.

Også tidligere præsident Donald Trumps advokat Rudy Giuliani er inkluderet i søgsmålet, som er blevet anlagt, da Smartmatic mener, at selskabet fejlagtigt er blevet hængt ud for at bidrage til valgsvindel.

Søgsmålet lyder på i alt 2,7 mia. dollar svarende til knap 17 mia. kr.

"Jorden er rund," skriver Smartmatic i søgsmålet torsdag.

"To plus to er lig med fire. Joe Biden og Kamala Harris vandt valget i 2020 om at blive præsident og vicepræsident i USA. Valget blev ikke stjålet eller manipuleret. Det er fakta. Det er påviseligt og uomtvisteligt."

Ifølge selskabet bragte Fox News i alt 13 journalistiske indslag, som enten påstod eller antydede, at Smartmatic havde været med til at stjæle valget fra Trump i seks delstater, hvor der var uenighed om resultatet.

Faktisk bidrog Smartmatic kun med valgteknologi i amtet Los Angeles Count i Californien, skriver selskabet og tilføjer, at det her fik ros.

"De (Fox News og Giuliani, red.) vidste, at valget ikke var manipuleret," står der i søgsmålet.

Alligevel "besluttede de sig for at fortælle, at valget var stjålet" og at "gøre Smartmatic til skurken i deres historie", skriver selskabet.

I alt mener Smartmatic på 16 punkter, at Fox News er kommet med injurier.

Fox News har offentliggjort en udtalelse om sagen og afviser alt:

"Fox News Media bestræber sig på at præsentere enhver historie i en retvisende sammenhæng med baggrund i dybdegående journalistik og klare holdninger."

"Vi er stolte af vores valgdækning i 2020 og vil med stor iver forsvare os mod dette grundløse søgsmål i retten," skriver mediet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs