MediaWatch

Københavnsk filmfestival håber på genåbning og flytter til april

Sidste år måtte CPH:Dox sadle om til en digital udgave af festivalen i sidste øjeblik. I år håber man på at kunne komme i biodgrafen igen - derfor har man valgt at rykke lidt rundt i kalenderen.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Under de nuværende restriktioner er det ikke muligt at holde arrangementer med publikum, og hos CPH:Dox frygter man, at det heller ikke er muligt i slutningen af marts. Derfor har man besluttet at rykke filmfestivalen, så den løber af stablen fra 21. april til 2. maj i stedet for 17.-28. marts. Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

"CPH:Dox var den første dokumentarfilmfestival i verden, der gik online og blev digital. Det skete i marts 2020, da hele Danmark lukkede ned. Nu er ambitionen, at vi også kan blive en af de første store filmfestivaler, der igen kan åbne dørene til biograferne og tilbyde fysiske publikumsarrangementer. Vi savner det unikke fællesskab, der opstår, når vi kan mødes og dele de store filmoplevelser, og vi har afgørende brug for den vigtige dialog, der ligger i og omkring dokumentarfilmen," siger Tine Fischer, adm. direktør for CPH:Dox.

Det er dog ikke planen helt at droppe den digitale tilgang. Der bliver således tale om en såkalt hybridfestival, hvor der er både digitale og fysiske arrangementer.

Festivalens samlede program forventes at blive præsenteret i slutningen af marts.

Sidste år skulle festivalen have løbet af stablen i fysisk form 18.-29. marts, men det blev forpurret, da statsminister Mette Frederiksen 11. marts lukkede landet ned. I stedet sadlede man hurtigt om til en digital udgave af festivalen.

Københavnsk filmfestival sadler om til online udgave 

Dokumentarfestival bliver aflyst – men afvikles digitalt 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs