MediaWatch

Filmselskab udskyder længe ventet premiere efter nedlukning af danske biografer

Biograferne i 38 kommuner må fra onsdag lukke ned efter nye restriktioner. Det har fået distributionsselskabet SF Film til at skubbe "Wonder woman 1984", der ellers ville få sin længe ventet premiere 17. december.

Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix

Nye restriktriktioner, der blev præsenteret af regeringen mandag, har tvunget biografer til at lukke ned i 38 kommuner, og det betyder også, at den læge ventet premerie på "Wonder woman 1984" bliver udskydt i hele landet. Det skriver Politiken.

Filmen skulle have haft premiere i landets biografer 17. december, men da flere af de nedlukkede biografer står for en stor del af indtjeningen, har filmselskabet SF Film bestemt at vente lidt endnu, lyder det.

"De biografer, der ligger i de 38 lukkede kommuner, ville under normale omstændigheder stå for 60-70 prceont af indtjeningen på filmen. Så det vil ikke give nogen mening at sende filmen på markedet, når den vil indtjene markant mindre," siger Frederik Malling Juul, distributionschef i SF Film, der står for distributitonen i de danske biografer, til Politiken.

For biograferne rammer nedlukningen midt i en højsæson, hvor en stor del af billetsalg og filmpremierer ligger, og derfor er der ifølge Lars Werge, direktør i Danske Biografer, behov for nye hjælpepakker, hvis biograferne skal kunne overleve igennem endnu en nedlukning.

"Forhåbentlig kommer nedlukningen til at betyde, at der også falder en kompensationsordning ligesom i foråret, for ellers er vi virkelig på den. På den måde vil vi kunne få dækket udgifter, men vi får stadig ingen indtægter, og det falder efter snart et år, hvor det er meget få måneder, der har været plus på indtægtskontoen," sagde Lars Werge mandag til MediaWatch.

"Wonder woman 1984" rykkes foreløbigt til den 14. januar.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs