MediaWatch

Biografer ønsker økonomisk håndsrækning efter fejllæsning i Kulturministeriet

Ifølge Kulturministeriet kunne biograferne have været omfattet af statens sommerrabatordning, der gjorde, at bl.a. museer kunne tilbyde entré til halv pris. Biografdirektør vil bruge det som løftestang for nye forhandlinger om hjælp.

Foto: PR/Danske Biografer

Biograferne ønsker sig kompensation efter at være blevet overset i statens sommerrabatordning, der gav kulturinstitutioner som museer og teatre mulighed for at sælge billetter til halv pris i sommer. Det skriver Kulturmonitor.

"Som det gentagne gange er blevet gjort klart i løbet af de sidste tre uger, så er der nogle biografer, der virkelig har det hårdt lige nu. Nu håber jeg, at vi med ministeriets hjælp kan komme de biografer i møde," siger direktør for Danske Biografer, Lars Werge, til Kulturmonitor.

Reaktionen kommer, efter Kulturministeriet i et forhandlingsdokument, som Kulturmonitor har beskrevet, oplyser, at man har overset en ændring i EU's statsstøtteregler, der gør, at biografer ville have kunnet indgå i rabatordningen uden at komme i clinch med EU-regler. Oplysningerne er kommet frem i forbindelse med forhandlinger i Erhvervsministeriet om at forlænge kompensationsordninger for kulturlivet.

Søger ekstra filmmillioner

Blandt de andre kulturaktører, der har appelleret om en ekstra hjælp, er Filminstituttet, der i samarbejde med bl.a. Producentforeningen har forhandlet med politikerne om en ekstra bevilling på omkring 20 mio. kr. Filminstituttet har haft ekstra udgifter til at dække producenternes tab under coronakrisen, men det har drænet midlerne til nye produktioner i efteråret.

"Vi skal holde hånden under de produktioner, der er støttet af os, og sikre, at projekterne kan genoptage optagelser og gøres færdige. Udfordringen er, at de penge, vi har brugt på ekstra støtte, var reserveret til nye film, der skulle støttes i løbet af efteråret. Hvis ikke vi får en ekstra bevilling, er vi nødt til at reducere antallet af film, vi støtter," sagde Claus Ladegaard, der er adm. direktør hos DFI, i sidste uge til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs